Tyrkiske “Game of Thrones” erobrer verden

TV-serien “Dirilis Ertugrul” (Opstandelsen – Ertugrul) nævnes som den tyrkiske udgave af Game of Thrones. Serien har i første omgang taget Tyrkiet med storm og nu lanceres den i over 100 lande – nu også via Netflix. Serien fortæller om perioden inden Det Osmanniske Riges opstart (opstandelsen).

Der er masser af kanaler og studier, der har forsøgt at overtages tronen fra Game of Thrones. Der er dog et show – Opstandelsen/Dirilis – som er blevet stort. Rigtig stort.

Opstandelse er igang med fjerde sæson og episoderne varer over to timer. Det er et historisk drama baseret på det osmanniske imperiums opstart. Vi følger Ertugrul Gazi, der i det 13. århundrede er en af de mest berømte krigere, som netop er blevet far til den mand, der grundlagde imperiet, Osman.

I serien beskrives han som en ambitiøs mand, der ønsker at bringe fred til sine landsmænd, men han er fanget midt i en krigstid mellem forskellige konflikter. Korsfarere besejrer sit hjemland på den ene side, byzantinerne i en anden, og den brutalt ekspanderende mongolske nation ledet af khanerne er på en anden. Hertil blandes en konflikt mellem hans livs kærlighed og hans ønske om at gribe den skæbne, som han har fået at vide, er hans. Stjernen i serien spilles af Engin Altan Düzyatan (Ertugrul).

Serien følges af millioner verden over der bliver fanget af de mange spændende scener. Se uddrag her:

Opstandelsen vises hver onsdag i TRT1 (tyrkiske kanal 1), samt med oversættelse i 15 sprog hver torsdag.

Leave a Comment