Politibetjent i Vollsmose til Inger Støjberg: Du bidrager til radikaliseringen

Politibetjent Elvir Abaz har i en årrække arbejdet i Vollsmose. I et stort debatindlæg i dagbladet Politiken kritiserer han integrationsminister Inger Støjbergs (V) for at bidrage til radikaliseringen af muslimer.

 

At integrationsminister Inger Støjberg (V) deler vandene, er der nok ikke så meget nyt i. Det hører dog ikke til almindelighederne, at en politibetjent vælger at tage bladet fra munden og bruge ordet til at advare om en ministers retorik.

Det har den fynske betjente Elvir Abaz valgt at gøre på Politiken.dk og i Politiken lørdag, hvor debatindlægget “Politibetjent i Vollsmose: Du modarbejder os, Støjberg” fylder hele forsiden af debatsektion.

Her går han til angreb på Inger Støjbergs generaliserende fremstilling af muslimer, som han – ud fra sine erfaringer som betjent i Vollmose – mener bidrager til radikaliseringen.

“Hendes syn på integration, socialt udsatte boligområder og ekstremisme ligger langt fra den virkelighed, jeg møder, når jeg arbejder som politibetjent i Vollsmose”, skriver Elvir Abaz i debatindlægget, som starter med et kritik af Inger Støjbergs tale ved en konferencen om forebyggelse af ekstremisme, som Elvir Abaz deltog i for omkring en måned siden.

“Hendes indlæg stod i min optik i skærende kontrast til resten af programmet, som var relevant, lærerigt og berigende i forhold til problemstillingen. De inviterede professorer, som holdt oplæg under konferencen, var inspirerende, og med deres nuancerede indspark var de med til at give os noget, som vi praktikere kunne bruge. Omvendt var Støjbergs tale generaliserende og dyster i forhold til muslimer i almindelighed og over for muslimer bosat i udsatte områder i særdeleshed. Den efterlod mig med en særlig smag i munden. Hun generaliserede, stigmatiserede og polariserede”, skriver Elvir Abaz.

Retorik radikaliserer

Elvir Abaz mener, at det er igennem en styrkelse af de lokale netværk med moderate muslimer, at radikaliseringen bedst bekæmpes. Her er man ifølge Elvir Abaz i høj grad bange for ekstremismen.

“Netværkene er bange for, at de mister deres børn til islamisternes “trolddom” og hjernevask. Derfor forsøger disse netværk – ofte understøttet af de forskellige danske myndigheder – at modvirke radikaliseringen og dens grimme væsen. Når de velfungerende muslimer og netværk så samtidig oplever, at de konstant bliver stigmatiserede og mistænkeliggjort af toppen af det danske politiske establishment, så rammer det de velfungerende muslimer som et hårdt slag i solar plexus”, skriver Elvir Abaz og henviser til Inger Støjbergs opfordring til, at muslimer skulle holde ferie under Ramadanen, fordi der kunne være en sikkerhedsrisiko forbundet med fasten.

Elvir Abaz mener, at Inger Støjberg og andre i toppen af dansk politik selv er blevet radikaliseret i deres holdninger til og fremstilling af muslimer.

“Vores dygtige praktikere rundt i landet skal nok gøre deres yderste for at forebygge og bekæmpe ekstremisme og radikalisering i vores samfund. Men hvad gør vi med vores magthavere, der selv er blevet så radikaliserede og ekstreme i deres retorik, at de i realiteten pure nægter konsekvenserne af deres skadelige, generaliserende retorik?”, spørger Elvir Abaz.

Fyens.dk har lørdag været i kontakt med Integrationsministeriets presseafdeling for at give integrationsminister Inger Støjberg mulighed for at svare på kritikken i debatindlægget i Politiken. Men det har ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra Elvir Abaz.

Leave a Comment