Muslimer går i rette med Inger Støjberg

Praktiserende læge og formand for den landsdækkende organisation Minhaj ul Quran, Urfan Ahmad går i et debatindlæg i BT i rette med Integrationsminister Inger Støjbergs opfordring til muslimer om, at holde ferie i Ramadanen.

Under overskriften “Støjberg du glemmer tre vigtige ting, når du kritiserer os”, tilbageviser Urfan Ahmad ministerens påstand om, at muslimer er til fare for andre, når de arbejder og faster på samme tid. Fasten har desuden heller nogen skadelig effekt på kroppen, skriver Urfan Ahmad, – tværtimod: ”Utallige undersøgelser viser, at det er sundt at faste, og den muslimske faste er ligeledes særlig undersøgt. Og de fysiske helbredsgevinster er veldokumenterede. Der er de seneste to år udgivet knap 200 artikler om faste i ramadan og helbredsrelaterede effekter. Og hvis fasten var så farlig, som du har påstået, ville resultaterne have været entydige”, skriver den praktiserende læge i sit debatindlæg i BT, fredag den 25. juni.

Derudover arrangerede Dansk Islamisk Trossamfund roseuddeling i seks byer i anledning af Ramadanen og uddelte roser og infofolder om fasten til ca 3000 borgere i landet. Her kunne muslimer og interesserede borgere stille spørgsmål til de fastende og læse om sundhedsmæssige anbefalinger ifm fasten.

Projektansvarlig, Mahmud S siger: “vores formål var, at mødes med de helt almindelige borgere for at fortælle om Ramadanen og fasten. Det er fjedre år i træk vi gør det her, og vores erfaring er, at mange har en forståelse for fasten og viser tollerance for de fastende. Mange mener at Inger Støjbergs udmelding er blot reklamestunt”.

Leave a Comment