Mød Muhamed Saleh – fodboldspilleren fra Liverpool

Muhamed Saleh er ikke på de sociale medier, har ingen tatoveringer, ændrer ikke sin frisure hver uge, mødes ikke med fotomodeller hver weekenden… Derfor var der ingen troede på, at han ville være verdenskendt fodboldspiller. Men han er lige blevet kandidat for Ballon d’Or.

Muhamed Saleh er en fantastisk fodboldspiller – hvis man spørger Liverpool fans. Han er topscorer i Premier Ligeau i England. Egypteren er muligvis den bedste spiller i ligaen for tiden.

“Mo (Muhamed Saleh) er godt på vej. Ingen vil sammenlignes med Messi, men Mo har sin egen stil og er en teamplayer. Jeg kan kun komme i tanke om en der var på samme måde som Mo, og det er Diego Maradona” siger Liverpool træneren.

Mohamed Saleh har fået en helte status i Egypten da han førte landsholdet til verdensmesterskaberne i fodbold. Han er kendt for, at hjælpe de fattige i Egypten. Senest donerede han 600.000 dollars til en børnehospital i Cairo. Donationen har gjort det muligt, at sygehuset kan købe udstyr til behandling af børnesygdomme som kræft. Saleh lavede en skjult donation men de nærmeste og sygehus personalet ville have det frem i medierne. Saleh selv vil helst væk fra mediernes søgelys og være diskret.

salah bøn

 

Liverpool fans: “Jeg vil også være muslim”

Fans omfavner Liverpools Mo Salah og brøler når den Egyptisk-fødte Liverpoolspiller skorer. Det er blevet til 30 i en sæson. Det er blevet optaget, at fans råber:

“Mo Sa-la-la-la-lah, Mo Sa-la-la-la-lah, if he’s good enough for you, he’s good enough for me, if he scores another few, then I’ll be Muslim too,”

Den indeholder linjerne: “Hvis han er god nok til dig, er han god nok til mig. Hvis han scorer et par gange, så vil jeg også være muslim” og slutter med ordene: “Han sidder i moskeen / Det er her jeg ønsker at være.”

Dem, der hæver den “egyptiske konge” hylder ikke bare den bedste spiller i Premier League. De overholder også en tydelig britisk tradition for tolerance og respekt. Dette burde være årsag til enorm national stolthed.

 

Salah, Pogba og Özil – Englands muslimske helte

Salah er en temmelig typisk person og troende muslim. Han er hårdtarbejdende og engagerer sig i samfundet i England og i sit hjemland. Han er kendt for at bede sammen med holdkammeraterne Sadio Mané og Emre Can, der fejrer hvert mål ved at “salah” – bøn (se ovenstående billede).

Muslimer i Manchester United inkluderer Paul Pogba, der underskrev i 2016 rekord transferpris på næsten 90 mio. £. Som andre muslimske spillere er han kendt for at donere meget af hans store løn til velgørenhed. Det er det samme for Riyad Mahrez – der hjalp Leicester med at vinde Leaguen i 2016 – og N’Golo Kanté, hans gamle holdkammerater, som nu er hos Chelsea. I Arsenal er der Mesut Özil, Manchester City Yaya Touré, Mamadou Sakho på Crystal Palace, Islam Slimani i Newcastle … listen fortsætter og fortsætter.

 

Fakta

Mohamed Salah er en egyptisk fodboldspiller, som blev født den 15. juni 1992. Han spiller hovedsageligt som højre kantspiller for Liverpool i Premier League. I løbet af sin professionelle karriere har han tidligere spillet for Basel, Chelsea, Fiorentina og Roma.

Mohamed Salah blev som 24-årig udtaget første gang for det egyptiske landshold den 8. januar 2017

 

 

Leave a Comment