Maria: Ja tak til religionsfrihed i Danmark

Maria Nikita er kristen men har delt billede af sig selv med tørklæde på Facebook, med opråbet til politikere: “Vi lever i et land hvor der er religions frihed, men den religions frihed prøver i at tage fra os”. Hør hvorfor Maria har valgt at dele billedet, der har fået tusindvis af likes og kommentar på Facebook.

Hej allesammen, mit navn er Maria jeg er 23 år og jeg er Kristen.
Nu tænker i nok hvorfor er hun klædt i hijab/tørklæde på billedet. Det skal nok blive forklaret.

Kære Pia K og kære Dansk folkeparti og kære resten af Danmark.
Vi lever i et land hvor der er religions frihed, men den religions frihed prøver i at tage fra os.
I har fjernet Burka fair nok, da vi lever i et land/samfund hvor at vise din identitet er en vigtig del af hverdagen. Men hvordan kan det provokere jer at en kvinde bære tørklæde som dækker hendes hår? Føler du dig truet af en kvinde dækket sit hår? Føler du hun tager noget fra dig fordi hun bære sin hijab?

I 1970’erne væltede det ind med kvindeoprør også kaldt rødstrømperne (i Danmark) hvor kvinder kæmpede for sine rettigheder. Men faktisk omkring 50 år efter kæmper vi åbentbart stadig.

Jeg har set nogen før begrunde på debatter det er pga. Islam at religionen og mændene tvinger kvinder til at bære tørklæde. Hm.
Det der undre mig allermest er om Danmark enlig stadig er et kristent land..🤔

Altså Tørklædet forbindes ofte med islam, men faktisk er det jo også fast del af den kristne tradition. Paulus giver i Bibelen en begrundelse for tørklædet. Han skriver i sit første brev til Korintherne kapitel 11, at kvinder skal bære tørklæde i kirken. Han skriver, at kvinder bringer skam over deres hoved, hvis de beder med utildækket hoved. De kan lige så godt lade sig kronrage, hvis de ikke har tørklæde på. Men da det netop ifølge Paulus er skamfuldt at være kronraget, så skal de have tørklæde På.

Jeg vil gerne lave en øjenåbner for Danmark. Så vidt som jeg kan.
Det har intet med religion eller nationaliteter eller noget. vi alle bor i Danmark vi alle er her. Det har noget med at have respekt for andre mennesker. Og please spar mig for kommentarer som “jamen mændene tvinger dem til det blabla” det er irrelevant og spild af tid. Det handler om at være menneske og respektere at folk vil klæde sig som de har lyst. Bare fordi din nabo ik ligner dig betyder det ikke at de er anderledes som MENNESKE eller er unormale. Helle toning har før i en debat sagt tørklæde er mærkeligt og fremmede i dansk kultur fordi vi kæmper for at være frie. Men hvor frit et land er vi enlig hvis de vil forbyde tørklæder. Det kaldes jo tvang at be folk om at tage det af.

Kræftramte folk bære også på tørklæde dog ikke af religiøs grund, men så burde det da også provokere? Men åbenbart ikke. Det er kun når det bliver brugt som en religiøs ting at det provokere.

Er det ikke sørgeligt? det synes jeg værtfald.

Der bliver gået så meget op i at Danmark er et frit land, men det er godt nok begrænset når der bliver stillet disse fordomme overfor en bestemt gruppe mennesker. Det er noget jeg kalder racisme og synes det er flovt at mit land eller vores land har udviklet sig sådan.

Jeg vil gerne bede mine nærmeste om at smide deres fordomme omkring kvinder der bære tørklæder og istedet møder et menneske som et menneske. Viser forståelse og empati overfor alle mennesker. Der er ikke noget smukkere end religion og lad folk dyrke det. Ingen tvinger dig til at bære tørklæde.

Men nu vil jeg be jer om en tjeneste især kvinderne. Del dette opslag og del gerne et billede af dig selv med tørklæde på om du bær det eller ej med teksten “Ja tak til religionsfrihed i Danmark” . Vi skal ha fjernet fordomme omkring tørklædet. Og nu vil jeg prøve at gøre mit. Og jeg har brug for jeres hjælp sådan budskabet kan komme til politikere og systemet.

Tak fordi i læste med og håber jeg fik nogen øjenåbnere for bare 10% af dem der har læst dette opslag.

Læs hendes opslag på Facebook her

Leave a Comment