Islamfjendsk politiker konverterer til Islam

Geert Wilders’ hollandske Frihedsparti (PVV) er kendt som et af Europas mest islamfjendske partier. Men nu har endnu et tidligere medlem af det højrenationale parti valgt at konvertere til islam.

Joram van Klaveren fortalte mandag til hollandsk radio, at han nu er muslim. Han er dermed den anden tidligere fremtrædende politiker fra PVV, der konverterer til islam, skriver mediet Politico.

Van Klaveren er konverteret, efter at han i flere år har været i gang med at skrive en bog, der skulle beskrive alt det, han mente, der var galt med islam.

»Men mens jeg skrev, stødte jeg på flere og flere ting, der fik mit syn på islam til at vakle,« siger han.

Politikeren var medlem af Wilders’ parti fra 2010 til 2014. Han forlod dog partiet, efter at Wilders holdt en kendt valgtale, hvor han råbte spørgende ud til tilhørerne, om de ønskede færre eller flere marokkanere i landet? »Færre. Færre. Færre,« råbte tilhørerne tilbage, og Wilders svarede, at det skulle han nok sørge for.

Van Klaveren mente, at PVVs politik var for konfrontatorisk og for lidt fokuseret på at finde løsninger. Han stiftede i stedet sit eget parti, For Holland, som også gik ind for en stram indvandringspolitik.

Som medlem af PVV har van Klaveren flere gange udtalt sig meget kritisk om islam. Han har ifølge avisen NRC blandt andet sagt, at »profeten Muhammed er en svindler«, og at »koranen er gift«.

I dag fortryder han de udtalelser, fortæller han avisen.

»Det er ikke noget, jeg ser tilbage på med glæde. Men jeg kan ikke gøre noget ved det nu,« siger han.

Van Klaveren siger, at hans kritik af islam var forfejlet. Men sådan var og er PVVs politik, mener han.

»Alt, hvad der ikke fungerer i Holland, skal forbindes til islam på den ene eller anden måde.«

Han er godt klar over, at mange muslimer i Holland muligvis ikke vil hilse hans beslutning velkommen uden videre.

»Det ved jeg godt. Men jeg er ikke konverteret for muslimerne. Jeg har gjort det for mig selv. Jeg synes, alle fortjener en ny chance – det er også et af islams principper,« siger han.

I 2012 konverterede et andet tidligere medlem af PVV – Arnoud van Doorn – til islam. Han er nu valgt ind i byrådet i Haag for det islamistiske parti, Islam Demokraterne. På Twitter ønsker han van Klaveren tillykke med konverteringen.

»Jeg havde aldrig troet, at PVV skulle blive et ynglested for konvertitter,« skriver han.

 

Leave a Comment