Integrationen i Danmark er en »massiv succes«

Efterkommere tager videregående uddannelser, og flygtninge kommer i job. Hvis man spørger en række forskere, er det i dag blevet langt lettere at blive integreret i det danske samfund. Her er otte grafer, der viser hvorfor.

Fra Berlingske

 

Hvis du går ind på Udlændinge- og Integrationsministerets hjemmeside, er det første, du møder, en stor blå tæller over antallet af stramninger på udlændingeområdet, som regeringen har fået igennem.

98 står tælleren på netop nu.

Flere stramninger ser ud til at komme på bordet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne fra Dansk Folkeparti, som bl.a. kræver stramninger på familiesammenføringsreglerne og flere optjeningsprincipper på sociale ydelser.

Desuden lød det fra udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), forud for åbningsdebatten i Folketinget, at Danmark fortsat kæmper med at få integreret de mange flygtninge, og derfor vil Danmark ikke tage kvoteflygtninge i 2018.

Men på trods af et stort fokus på stramninger på udlændingeområdet, hvordan ser det så ud med integrationen i Danmark? Det har Berlingske set nærmere på.

Over de sidste 10 år er der kommet godt 200.000 indvandrere til Danmark. I samme periode er befolkningen med dansk oprindelse steget med godt 30.000.

 

Folketal den 1. i kvartalet efter køn, område, herkomst og tid

Lidt over halvdelen af de indvandrere, der er kommet til Danmark i 2018, kan bære titlen som ikke-vestlig indvandrere, men som grafen herunder viser, er Polen, Tyskland, Norge og Storbritannien blandt top ti over de lande, hvor de fleste indvandrere er kommet fra i 2018.

 

KLIK HER FOR HELE ARTIKLEN OG ALLE GRAFER

 

 

Leave a Comment