Inger Støjberg og co. fortier egen rapport om integration

Integration sælger.. Manglende integration sælger mere. Det ved politikerne godt. Det er måske derfor Inger Støjberg fortier egen rapport om integration. Seneste rapport “Medborgerskabsundersøgelsen 2017” viser positive tal om integration og medborgerskab i Danmark. Men vi har for travlt med, at fortælle, at indvandrere og efterkommere er ved at ødelægge den danske samfund.

Der er få politikere og journalister der forsøger at nuancere det gode billede. Men de bliver lynhurtig stemplet som landsforrædere og det, der er værre. End ikke fakta kan rokke ved denne fastlåste diskussion.

Et godt eksempel er Inger Støjberg der via eget ministerium sidste år fik udarbejdet en såkaldt medborgerskabsundersøgelse, som skulle belyse indvandrere og efterkommeres medborgerskab i Danmark.

Undersøgelsen er banebrydende i forhold til opfattelsen af, hvordan det går med integrationen. Men fordi diskussionen allerede fastlåst, er undersøgelsen slet ikke blevet fremhævet.

Her er en lille udsnit af undersøgelsen:

  • Opbakningen blandt indvandrere og efterkommere til, at folk i Danmark skal have samme rettigheder uanset seksuel orientering, er lige så stor som hos etniske danske.
  • Opbakningen blandt indvandrere og efterkommere til, at folk i Danmark skal have samme rettigheder uanset politiske holdninger, er højere end hos etniske danskere
  • Opbakningen blandt indvandrere og efterkommere til, at støtte ligestilling mellem mænd og kvinder er højere end blandt etniske danskere

Og sådan forsætter undersøgelsen der kan findes på integrationsbarometer.dk

 

Leave a Comment