Forskning: Bøn reducerer rygsmerter

Ny forskning viser, at den islamiske bøn med korrekt knæ og ryg vinkler kan være en effektiv klinisk behandling mod rygsmerter.

De gentagne fysiske bevægelser af muslimske bønritualer kan reducere chancerne for lændesmerter, hvis de udføres korrekt, viser en ny forskning. Undersøgelsen viste, at ikke alene heler bønnen fysisk angst, men at rette knæ og rygvinkler kan være en effektiv klinisk behandling.

Omkring 1,6 milliarder muslimer verden over bukker, knæler og placerer deres panden på jorden i retning af Mekka op til fem gange om dagen,

“En måde at tænke på bevægelserne er, at de ligner dem i yoga eller fysioterapi øvelser bruges til at behandle lændesmerter,” sagde medforfatter Mohammad Khasawneh.

Rapporten med titlen “An ergonomic study of body motions during Muslim prayer using digital human modelling” blev offentliggjort i det seneste nummer af International Journal of Industrial and Systems Engineering.

Forskningen brugte computergenererede menneskelige modeller af sunde indiske, asiatiske og amerikanske mænd og kvinder til at se på effekten på lændesmerter. Knælestillingen, kendt som sujud, øger tilsyneladende elastikken af ​​leddene.

Holdet kiggede imidlertid ikke på, hvordan varierende bønritualer for fysisk handicappede vil påvirke rygsmerter.

Leave a Comment