Forsker: Islam kan være med til at integrere unge muslimer

Forskning gør op med forestillingen om, at islam er en stopklods i integrationsprocessen.

Unge muslimske kvinder, der går op i at få en god uddannelse og bidrage til det danske samfund, kan være motiveret at ønsket om at komme tættere på Gud. Det konkluderer religionssociolog Monique Hockes i en ph.d.-afhandling, som hun netop har forsvaret på Roskilde Universitet. Det skriver Information.

»Fælles for de muslimske kvinder, jeg har talt med, er, at de måler alle deres handlinger i forhold til, om det gør dem til en god muslim. Og at være en god muslim er for dem blandt andet lig med at få en uddannelse og et godt job, så de kan forsørge sig selv og bidrage til samfundet,« siger Monique Hocke.

Hun har i forbindelse med afhandlingen interviewet unge kvindelige muslimer i Danmark, som tager del i det, der bliver kaldt den islamiske vækkelse.

Hendes konklusion udfordrer det billede, der ofte bliver tegnet blandt politikerne og i medierne af, at islam er en bremseklods i forhold til at skabe vellykket integration af indvandrere i Danmark.

Monique Hocke har i forbindelse med sin forskning interviewet 10 muslimske kvinder mellem 17 og 31 år, og hun understreger, at det er begrænset, hvor meget man kan generalisere ud fra det antal kvinder, der indgår i hendes undersøgelse, skriver Information.

Leave a Comment