Demonstration i København mod Kinesisk undertrykkelse

400 var mødte op til en fredelig demonstration foran Den Kinesiske Ambassade i København idag, lørdag den 2. februar 2019.

Arrangøren var Dansk Islamisk Trossamfund, der inviterede medlemmer og interesserede til en fredelig demonstration, for at markere Kinesisk undertrykkelse af Uighur muslimerne.

“Vi er nød til at råbe vagt i gevær over Kinas undertrykkelse af det muslimske mindretal” blev der råbt over megafonen af talsmanden, der læste pressemeddelelsen op, mens de mange hundrede klappede. “På interneringslejre, også nævnt som opdragelseslejre, bliver flere tusind muslimer tvunget til at gennemgå politisk indoktrinering” sagde talsmanden Malik.

Undertrykkelsen af uighurers kultur og religion er ikke nyt, men gennem de sidste par år, især fra år 2017, er situationen eskaleret. Internationale forskere har påpeget deres bekymring for en reel risiko for massemord. Undertrykkelse og forfølgelse er hverdag for millioner af muslimske uighurer i Xinjiangprovins.

“Som noget af det sidste blev projektet – Venskabsfamilie – igangsat i provinsen. Her bliver der placeret kinesiske informanter i ethvert uighur families hjem. Prøv at forestille jer, hvis det skete for jer eller for jeres nærmeste” sagde talsmanden, for at skabe solidaritet med Uighur muslimerne.

Mange bliver, som nævnt tidligere,sendt på interneringslejre, hvor tusinder af muslimer bliver tvunget til at gennemgå politisk indoktrinering, hvor Kommunistpartiets ideologi bl.a. skal læres og praktiseres i hverdagen. Samtidig er enhver form for udøvelse af islam forbudt og hvis man modsætter sig tilsvinelsen af uighur kultur og religion, bliver man torturet og straffet hårdt. Dertil er der flere tusinder af uighurer,som man intet har hørt fra, efter at de er blevet anholdt på baggrund af anmeldelser. Disse bliver typisk ikke formelt sigtet, men alligevel bliver de typisk holdt indespærret i flere måneder eller længere.

Den fulde pressemeddelelse kan læses her

Leave a Comment