Bitcoin erklæret halal under islamisk lov

En professor i Islamisk studier har erklæret bitcoin tilladt i henhold til sharialov, der potentielt åbner kryptokursmarkedet for investeringer fra 1,6 milliarder muslimer rundt omkring i verden.

Publikationen af ​​undersøgelsen om, hvorvidt bitcoin er halal eller haram, gik forud for hidtil usete prisforhøjelser for bitcoin, som så det værdisvingning med mere end $ 1.000 på mindre end en time. Dette har fået nogle analytikere til at spekulere på, at nyheder om bitcoins Sharia-lovoverensstemmelse kan have bidraget til prisstigningen.

Undersøgelsen, af Muhammad Abu-Bakar of Blossom Finance i Indonesien, undersøgte funktionaliteten af ​​bitcoin og andre cryptocurrencies for at afgøre, om de passer til islams strenge definitioner af penge.

“Flere nylige fatwah udstedt af fremtrædende muslimske lærde tilbød ufuldstændige eller modstridende meninger om emnet,” siger Matthew Martin, administrerende direktør for Blossom Finance.

“Med al den forvirring derude, ønskede vi at tilbyde tydelig vejledning støttet af solid forskning, der gavner både lektorer og praktikere af islamisk finansiering.”

Undersøgelsens forfatter peger på, at bitcoin anerkendes som en lovlig valuta i Tyskland og derfor kvalificerer som islamisk penge i det pågældende land.

“Bitcoin er tilladt som hovedstol, da bitcoin behandles som værdifuldt af markedspris på globale udvekslinger, og det accepteres til betaling hos en bred vifte af handlende,” siger studiet.

“Desuden accepterer mange privatpersoner bitcoin som et udvekslingsmiddel i deres private transaktioner.”

I løbet af en time blev der registreret mere end en milliard dollars bitcoin-handel på børser – den største handelstid på 1 time i historien.

Den bitanonyme karakter af bitcoin betyder, at det ikke er muligt at bestemme, hvem der var bag handlen, men nogle analytikere har spekuleret på, at den betydelige investering i bitcoin kan have været påvirket af de positive nyheder.

Leave a Comment